Natuurgerichte kraamzorg van Madée

Bij natuurgerichte kraamzorg is harmonie van rust en hechting de basis. Om deze basis te creëren worden natuurgerichte elementen verweven in de reguliere zorg:

Huid-op-huid

Wij vinden het belangrijk om extra aandacht te geven aan hechting door middel van veel huid-op-huidcontact met baby en de ouders. Maar ook leggen wij uit waarom dit zo belangrijk is.

Borstvoeding

Goede persoonlijke afstemming, de behoeftes van jullie kindje waarnemen en begeleiding van (borst)voeding staan centraal. Alle vier zijn wij borstvoedingscoach en besteden wij veel tijd aan de begeleiding. Daarnaast werken wij samen met onze lactatiekundige Mia van de Nieuwenhuizen.

Warmte

Wij maken veel gebruik van warmtezorg voor moeder en kind. Tijdens het verschonen, het wassen of het badje maken wij gebruik van een warmtelamp (een warmtelamp hebben wij elke zorg bij ons).
Daarnaast werken wij ook graag met wollen items indien aanwezig, denk aan: wollen rompertjes, slofjes, dekens, mutsen en een schapenvacht voor de baby. Denk bij warmtezorg voor moeder aan: verschillende soorten kruidenthee zoals Kamille- en Vrouwenmantel thee (deze thee hebben wij elke zorg bij ons) en warme gerechten, bijvoorbeeld soep gemaakt van pompoen. Daarbij leggen wij natuurlijk ook uit waarom dit zo belangrijk is.

Rust en harmonie

Rust en harmonie zijn essentieel in de kraamweek, dit bespreken wij al tijdens het huisbezoek rond week 30 van de zwangerschap

De behoeftes van jullie kindje

Alle baby’s worden geboren met eigen behoeftes. Door samen met jullie naar de lichaamstaal van de baby te kijken en luisteren kunnen jullie deze behoeftes leren kennen en herkennen zodat jullie na de kraamweek genoeg handvaten hebben om als gezin verder te gaan!